Even voorstellen: ons team!

2022 01 25 bijgewerkt teamfoto 30

 

Marlieke Borkent

Jacolien Eshuis - Versloot

Jannieke Last - Pijffers

Anne Pikkemaat

Rita Pots - van den Berg

Inge van den Berg - Lotterman

Miranda Vleerbos


(van linksboven met de klok mee naar rechtsonder)

 

Rita Pots- van den Berg

RitaRita is de oprichtster van de praktijk in 1987. Zij is gespecialiseerd in het behandelen van stotteren. Hiervoor heeft zij in november 2016 de cursus Minikids en in februari 2017 de cursus restart DCM (demands & capacity model) gevolgd om kinderen die stotteren nog beter te kunnen helpen, in januari 2020 volgde zij ook nog een verdiepingsdag voor de DCM-methode voor stotteren op sociaal domein. Rita behandelt spraakproblemen volgens de Metaphonmethode en Hodson & Paden. Zij is ook gespecialiseerd in taaldenken en Metataal. Met 'metataal' worden kinderen van 10 jaar en ouder met grammaticale problemen geholpen. In januari 2022 volgde zij de cursus Ondersteunend Tekenen bij TOS. Rita is gespecialiseerd in het behandelen van dyslexie. Zij behandelt spellingsproblemen met de KweC-methodiek. Zij is sinds november 2018 ook leesspecialist. Daarnaast behandelt zij cliënten die gelaryngectomeerd zijn, waarvoor ze in oktober 2013 een bijscholingscursus heeft gevolgd. Ook behandelt Rita met oro-myofunctionele therapie bij afwijkende slikgewoonten. In januari 2020 heeft Rita geleerd hoe zij kinesio-taping kan inzetten binnen de logopedie. Dit kan bijv. bij afwijkende mondgewoonten.

Rita werkt op maandag, dinsdag en vrijdag.
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Marlieke Borkent

marliekeMarlieke heeft in 2021 haar opleiding afgerond, mede door haar vierdejaars stage bij ons te voltooien. Zij is opgeleid tot allround logopedist en heeft afgelopen jaar de cursus Oro Myofunctionele Therapie gevolgd. Hierdoor is zij in staat om kinderen en volwassenen met afwijkende mondgewoonten (duimen, verkeerd slikken, slissen) te behandelen. Ook de cursus Communicatieve Taaltherapie bij kinderen van 2-6 jaar heeft zij mogen volgen waardoor ze nog meer geleerd heeft over de taalontwikkeling bij jonge kinderen hoe deze kinderen te behandelen bij problemen.
Marlieke werkt op de praktijk in het Medisch Centrum en ook op verschillende basisscholen.

Marlieke werkt op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Miranda Vleerbos

MirandaMiranda is werkzaam sinds 1989 en gespecialiseerd in taaldenken, spraaktherapie volgens Hodson & Paden, afasie en dysarthrie en eet- en drinkproblematiek bij jonge kinderen waaronder baby’s. Ook behandelt zij cliënten met afwijkende slikgewoonten d.m.v. de oro-myofunctionele therapie. Miranda heeft in november 2016 de cursus Metataal gevolgd, om kinderen van 10 jaar en ouder te helpen met grammaticale problemen. Daanaast heeft zij in januari/februari 2017 de cursus 'aan de slag met Woordenschat' gevolgd, waar zij heeft geleerd volgens de nieuwste inzichten woordenschat-onderwijs aan de cliënten te bieden.

Miranda werkt op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Anne Pikkemaat

AnneAnne is werkzaam sinds 2004 en gespecialiseerd in eet- en drinkproblematiek bij baby’s en jonge kinderen en totale communicatie. Ook behandelt zij spraakproblematiek volgens Hodson & Paden. Anne heeft zich in 2015 gespecialiseerd in behandeling van meertalige kinderen met taalontwikkelingsstoornissen. Anne heeft in november 2016 de cursus Metataal gevolgd, om kinderen van 10 jaar en ouder te helpen met grammaticale problemen. Daanaast heeft zij in januari/februari 2017 de cursus 'aan de slag met Woordenschat' gevolgd, waar zij heeft geleerd volgens de nieuwste inzichten woordenschat-onderwijs aan de cliënten te bieden. In november 2021 heeft Anne de cursus Communicatieve Taaltherapie bij 2-6 jarigen afgerond. 

Anne werkt op maandag, dinsdag en donderdag.
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inge van den Berg - Lotterman

IngeInge is in augustus 2008 afgestudeerd aan Hogeschool Windesheim te Zwolle. Zij heeft haar afstudeerproject gedaan op de afdeling Neurologie van het VU Medisch Centrum te Amsterdam. Zij heeft meegewerkt aan het ontwikkelen van voorlichtingsmateriaal voor patiënten die een hersenbloeding hebben gehad. Inge is gespecialiseerd in het behandelen van afasie en dysartrie, spraak- en taalontwikkeling en behandeling van stemstoornissen met o.a. de Estill Voice Training methode bij zowel kinderen als volwassenen. Cliënten met spraakproblemen behandelt zij volgens de PROMPT methode. Inge is inmiddels gecertificeerd PROMPT-therapeut (februari 2015). In maart 2017 heeft Inge de cursus 'Méér dan larynxmanipulatie' gevolgd om mensen met stem- en slikproblemen nog beter te kunnen behandelen. Tijdens de verdiepingsdag van 'Méér dan larynxmanipulatie' in november 2021 werd dieper ingegaan op behandeling van onder andere mensen die COVID-19 hebben doorgemaakt. Zij maakt dan gebruik van technieken uit de manuele therapie, waardoor spieren en structuren in en rond de larynx (het strottenhoofd) ontspannen en meer mobiel gemaakt worden. In het najaar van 2019 heeft Inge de basiscursus Nederlands ondersteund met Gebaren (NmG) gevolgd bij Koninklijke Kentalis. 
Tijdens de lockdowns in 2020 en 2021 heeft Inge meerdere webinars gevolgd over de methode PROMPT, maar ook over Globusklachten ('er zit iets in de keel') en het effect van de vrouwelijke hormonen op de (zang)stem.

Inge werkt op dinsdag, woensdag en vrijdag.
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Jacolien Eshuis - Versloot

JacolienJacolien is werkzaam sinds juli 2012. Zij is afgestudeerd aan Hogeschool Windesheim te Zwolle en heeft haar afstudeerproject gedaan op de Enkschool in Zwolle, met betrekking tot leesproblematiek. Jacolien is allround opgeleid, mede door haar vierdejaars stage bij ons in de praktijk te voltooien. Zij heeft zich in 2013 gespecialiseerd in het behandelen van spellingsproblematiek met de KweC-methodiek. In 2018 heeft ze ook de opleiding tot leesspecialist afgerond en in 2021 de cursus 'TOS en leren lezen'. 
Jacolien behandelt en begeleidt op onze praktijk en diverse scholen veel kinderen met problemen in lezen en spelling. Ook kinderen waarbij een vermoeden is van dyslexie zijn bij haar in goede handen.

Jacolien werkt op donderdag en vrijdag.
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jannieke Last - Pijffers

JanniekeJannieke heeft de opleiding logopedie gevolgd aan Hogeschool Windesheim te Zwolle. Haar derdejaars stage was op de Obadjaschool in Zwolle, waar ze veel ondersteunende gebaren heeft geleerd. Het afstudeeronderzoek heeft zij gedaan naar de redenen die er zijn om wel of niet door te gaan met logopedie bij kinderen met het syndroom van Down in het ZMLK (onderwijs voor zeer moeilijk lerende kinderen).  Ook heeft zij een minor gevolgd over interdisiplinaire benadering van complexe stoornissen bij kinderen. Afgelopen voorjaar heeft Jannieke haar vierdejaars stage binnen onze praktijk gehaald en daarmee haar opleiding voltooid tot allround-logopedist. Jannieke heeft in september de cursus OMFT gevolgd om mensen met afwijkend mondgedrag nog beter te kunnen behandelen.

Jannieke werkt op maandag, woensdag en vrijdag. 
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact

Wijnand Zeeuwstraat 26-201
7462 DE Rijssen
tel: 0548-520080
logopedie@logopedierijssen.nl

Kwaliteitsregister

kwaliteitsregister paramediciKwaliteitsregister Paramedici.
Al onze logopedisten zijn ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag
08:30 uur tot 17:30 uur
 
 

DTL Proof

Directe Toegankelijkheid Logopedie

Directe Toegankelijkheid Logopedie.
Afhankelijk van uw zorgverzekeraar zijn wij zonder verwijsbrief direct toegankelijk.

NVLF

NVLFNederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie.
Al onze logopedisten zijn lid van deze vakvereniging.

Facebook

FacebookBekijk ook onze Facebookpagina.